Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mateřská škola Zvoneček je trojtřídní škola umístěná v hezkém prostředí uprostřed zelené zahrady. Otevřena byla v roce 1976. Od té doby prošla různými proměnami. Nejen co se týče práce s dětmi, ale i co do vybavení a celkového vzhledu. Od roku 1994 má MŠ právní subjektivitu a celkem úspěšně spolupracuje se zřizovatelem - Městským úřadem v Krupce.

V současné době má škola kapacitu 75 dětí. Děti navštěvují 3 třídy, kde jsou
rozdělené podle věku, ale navzájem se všechny znají. Zejména ze společných akcí nebo z pobytů venku. Během dne mají také možnost se potkávat ráno a odpoledne, když se schází a rozchází v jedné třídě.

Názvy tříd jsou pro snazší orientaci dětí hrdinové nejznámějších pohádek. To souvisí s celkovým zaměřením Školního vzdělávacího plánu: Budulínkové, Koblížci a Smolíčkové. Ve třídách pracuje 6 kvalifikovaných učitelek, které se neustále průběžně vzdělávají.

Každá třída má hernu a stálou ložnici.Ve třídě Smolíčků byla ložnice přebudována na tělocvičnu. Ke každé třídě přísluší umývárna, WC a šatna. Opět ve třídě Smolíčků byla šatna přebudována na keramickou i pracovní dílnu/je vybavena stolem se svěráky, hrnčířským kruhem aj. /Šatna Smolíčků byla přemístěna do prostoru haly.
Ve všech třídách prošly umývárny a WC rekonstrukcí. Všechny koupelny jsou krásné. Krásné je i sociální zařízení pro personál MŠ. 

V přízemí je kuchyně, sklady potravin a kancelář hospodářky a ředitelky.
Šatny personálu a sklady materiálu.Ve vstupní hale je umístěn televizor a video s DVD, kde mohou děti na lavičce nebo přinesených židličkách sledovat své oblíbené hrdiny nebo i své zážitky. Ve vstupním prostoru  - skleníku jsou informativní nástěnky pro rodiče a zároveň slouží skleník jako výstavní síń dětských prací. Své výsledky z výtvarných činností vystavují děti na nástěnkách ve svých šatnách.

Zahrada je prostorná a členěná na několik částí. Horní část, která je nejvíce využívaná, je vybavena novým zahradním vybavením pro děti jako jsou
houpačky, klouzačky, domečky a loď na hraní, tabule na kreslení a zastřešené pískoviště, kryté plachtou. Uprostřed je umístěno ohniště a dřevěné lavičky.
 
Dolní část se dočkala také vylepšení - je zde nádherné Lanové hřiště, které vzniklo ve spolupráci s firmou Knauf. Děti ho využívají s radostí a bez rozdílu věku. každý si zde najde zábavu.
Nově zasazené stromy - společná akce rodičů a dětí - krášlí prázdný břeh a brzy nás oddělí od hřbitovní zdi. Vznikla zde i přírodní učebna s mnoha různými prvky. Dendrofon, pavučinová prolézačka, smyslový chodník, hmyzí hotel a  altán Hmatárium a Čichárium
 
Od roku 2012  zdobí plot naší zahrady barevné dřevěné plaňky. Některé jsou pomalované.
Ozdobily je děti, které odešly do školy a jejich plaňka nám tu zůstala na památku. V této tradici hodláme pokračovat každý rok. Zahradu zdobí i dřevěná, ručně vyrobená ochotným tatínkem, zvonička se zvonečkem. Symbol naší MŠ Zvoneček.
U vrátek je pěkná skalka, kterou založil další ochotný tatínek. Po celý rok na ní něco kvete.
O loňských prázdninách zde byl vybudován dlouho očekávaný nový chodník, na který jsme se všichni těšili a máme radost, jak se povedl. Budeme jej využívat i jako dráhu pro cyklisty, respektive jako dopravní hřiště.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jídelníček

(Alena Vavřichová, 23. 9. 2015 16:21)

Chtěla bych pochválit tvorbu jídelníčku i samotnou přípravu jídla pro děti v MŠ. Skladba jídla je velmi pestrá a obsahuje i méně obvyklé a hlavně zdravé :-) potraviny, na něž je potřeba zvykat děti již od útlého dětství. Troufám si říct, že školka v tomto trošku supluje nás uspěchané maminky, které bychom určitě v takové míře pestrou stravu dětem zajistit nestihly.

Děkuji tedy paní hospodářce za snahu při tvorbě jídelníčku o co největší pestrost a paním kuchařkám za dovedení "teorie" do velmi povedené "praxe", protože našemu Matějovi vždycky moc chutná! :-)

Jídelníček

(Šárka, 24. 9. 2015 12:15)

Moc děkujeme za uznání, pochvala určitě potěší.